Sunday, May 13, 2012

Sorry

Balik dari new zealand pun sudah... keluar dari hospital pun sudah....tapi still takde mood nak update blog yang dah bersawang ni.. insyallah bila idea tu datang aku update k....

Sunday, February 12, 2012

Travel bag

Semangat travel ke nz berkobar2... Walaupun kat sana aku sewa keter dan x perlu jinjing bag ke hulu hilir.. Tapi kali ni aku nak ikut style pepatah lily jangan menjadi hamba bag, biar bag menjadi hamba kiter.... Chewaahhh;D




Tadi gi isetan klcc nampak si polka dots ni terus hati terpikat.. Kepada bag happy travelling: 

Saturday, January 21, 2012

Travelogue video


Kewl giler video ni... Selain amik gambar, rakam video pun ok gak kan bila travel. Aku kalu travel jarang2 rakam video. Kalu rakam pun setakat kejap2 jer pun.. Mungkin pasni aku nak rakam camni jugak. At least leh wat tatapan  pada rakan taulan dan anak2 cucu akan dtg.  Hmmm, update blog, share video dan gambar travel... Gempak siot;p... hehehe... Chewah, cam lah pandai sgt aku edit video! Korang, yg rakam video tu rajin2 lah share kat blog travelholics uolls ye;p

Tuesday, January 17, 2012

AA Fly to Sydney!


Amacam korang rembat tak? Aku tak beli pun.. still dengan sabarnyer menunggu AA melebarkan sayap ke Istanbul.. Bila la errkk...? Hah, kalu kalu AA pegi Turkey memang dah tak pikir panjang dah, terus ngapp je.. Kihkihkih....

Monday, December 12, 2011

Test drive: ATV aka all terain vehicle...

Sabtu ari  tu  aku meredah hutan menaiki ATV. Chewah, takdelah hutan belantara sgt kot.. hahahaha...  Anjuran Kelab Sukan dan Rekreasi opis aku kekdahnyer. Sebab dpt harga subsidi apalagi taknak la lepaskan peluang kan.. Aku memang dari dulu berangan nak naik menantang ni.. Bila dah dpt naik amik ko.........




Sebelum kite tunggang ATV ni.. Kena dgr taklimat ringkas dulu. Pilih helmet, then silalah pilih ATV.  Pastu start enjin dan wajib test drive dulu lah ye... pusing2, naik, turun bukit lebih kurang 15 minit camtu..



Kemain susah jugak nak ride ATV ni.. Sgt mencabar hokayyy.. Stamina pun kena ada.... Gerun bila lalu kawasan gaung kiri dan kanan... Serba-serbi kena pandai control...


Selama sejam perjalanan menunggang ATV ni.. Of course lah kena mendaki pastu menurun bukit pulak, then langgar lopak air serta langgar semak samun semua tuh dulu..... akhirnyer sampai jugak kami ke destinasi @ pit stop iaitu di Air Terjun Sofea Jane...


Melepaskan penat lelah.. hehehe


Dah puas mandi, kena patah balik pulak lah yer... Jom balik...


Kite posing dulu..;p


Malangnyer waktu perjalanan balik.... hoccay, gara2 stamina aku dah takde sebenarnyer.... ATV aku terlanggar tebing waktu naik bukit dan ntah camne jariku pulak terlepas tekan minyak... dan ngan aku sekali tercampak woiiittt...! Ooouuuucchhh... Terus fobia nak ride lagi;p.. Lepas kejadian nasib ada instructor yg sudi nak bawakkan  balik..  kalu takkkkkkkkkkk.... nangis mak sorang2.. 

Best.. memang lah sgt best tapi sebab dah jadi camni terus takut siottttttttttttt! Lutut ngan tapak tangan luka, peha lebam nasib takde yg patah riuk... huhuhuhuhu

Friday, December 9, 2011

AirAsia 10 Awesome Years!



Amacam korang berjaya ke grab tiket? Aku berjaga lah jugak menghadapi trial and error di hening mlm yg sunyi sepi! Tapi hampeh satu pun tak beli. Sebab timing travel cam tak sesuwai jer dowh... takpe.. takpe.. sabar... akan ku tunggu lagi! Aku target mau berjimba-jimba di penghujung 2012 lor;p

Esknyer gie kerja terus jadi cam zombie... almaklum tido 4 jam jer! Ngan mengadap promo AA lagi, pastu pukul 3.45am bangun balik tgk football match di channel 813!!! Frust menonggeng ngan score result... United.. United... out of carling cup, out of champions league, now i'm hoppping don't miss the europa league final... Hahahaha..

Korang yang berjaya memborong tiket tu aku ucapkan selamat berjimba-jimba pada tahun 2012 yer...

Monday, December 5, 2011

Olympus Pen

Akunyer wishlist tahun 2012 adalah nak beli sebiji kamera compact.. Tak bole blah kan.. org patutnyer tanam azam  tahun baru, aku pulak nak beli harta yang tak berpaedah ni je... kihkih... Ni semua lily nyer pasal lah ni.. Aku tgk dia nak beli kamera baru.. so aku pun sibuk nak jugak lah.. hahaha... Well,  pompuan kan ada 9 nafsu.. So semua pun mahulah;p Bukan apa aku ni light traveller... mls nak angkut dslr yang berat tu ke hulu-hilir.. Chewahhh, alasan.........


Ni lah pujaan hatiku.. EPL-3


Kalu budget kena slash Pen Mini je lah..


Tapi kalu ada budget lebih aku nak rembat yang ni.. Pen EP-3... Tapi rega menangis beb...


Apa2 pun kalu ada duit byk semua pun bole belikan.. Bila lah aku akan jadi kaya-raya yer?.. Ok, itu bukan azam tahun baru tapi tu cita2 aku yang tak pernah capai-capai.. kih..kih...